Locul fricii în corp
Osteopatie Viscerală, Terapia CranioSacrală
Frica este una din emoțiile fundamentale care invadează corpul, muschii și organele acestuia. Celulele organelor memorează aceste emoții și le stochează, apoi activându-le ca simptome, în situații de stres. Acestea sunt organele afectate în funcție de tipul de frică.
Probleme la articulația temporo-mandibulară. Studiu de caz
Cum se poate rezolva un caz de disfuncție la articulația temporo-mandibulară folosind Terapia CranioSacrală și Osteopatia Craniană.
Ficatul – locul întrebării ”Cine sunt eu?”
Osteopatie Viscerală, Terapia CranioSacrală
Când îți redefinești răspunsul la întrebarea Cine sunt eu?, atunci ficatul tău este provocat. Amintirile dureroase, pesimismul, dependența de mama, furia, insecuritatea, trăirea în traumele trecutului, pot declanșa boli ale ficatului.
Cele 4 ritmuri biologice ale corpului
Osteopatie Viscerală, Terapia CranioSacrală
În corpul nostru există patru ritmuri biologice, care pot fi măsurate și simțite la palpare: cardiac, respirator, craniosacral și visceral. Aproape toți ne-am luat, cel puțin o dată în viață ritmul cardiac, adică pulsul. Pulsul cardiac este determinat de valul de...
Pancreasul și splina – amortizoarele șocurilor emoționale
Osteopatie Viscerală, Terapia CranioSacrală
Socurile emoționale sunt resimțite în splină și pancreas. Pesimismul și tristețea, neacceptarea doliului, confruntarea cu violenta fizică și o copilărie traumatizantă pot declanșa boli ale acestor organe.
Vezica biliară – aspecte emoționale
Osteopatie Viscerală, Terapia CranioSacrală
Anumite emoții sau atitudini irită vezica biliară, cum ar fi îngrijorarea, preocupările pentru aspectele materiale, supărarea, hipersenzitivitatea și altele.
Rinichii – aspecte emoționale
Osteopatie Viscerală, Terapia CranioSacrală
Atunci când oamenii au probleme cu rinichii, în spatele afecțiunilor se regăsesc aspecte emoționale, cum ar fi frica existențială, frica de abandon, insecuritatea și generozitatea.
Pot organele noastre să gândească?
Osteopatie Viscerală, Terapia CranioSacrală
Nu este aceasta treaba creierului nostru? Nu-ți face griji, creierul este încă responsabil de procesele noastre de gândire. Dar organele și creierul nostru au conexiuni nervoase și hormonale și lucrează împreună. În situații de stres intens, creierul transmite excesul de stres către organe, a căror materie fibroasă înregistrează imediat emoția. Acest proces declanșează o reacție psihosomatică. Poate fi o durere de stomac, o durere de cap, vărsături, diaree sau constipație etc. Stres și fenomene psihosomatice se intampla simultan. Creierul nostru și organele noastre reacționează ca o singură entitate. De fapt, corpul uman este sediul unui „organ emoțional” permanent.
Terapia CranioSacrală reduce depresia
Terapia CranioSacrală ajută adesea oamenii să se relaxeze și să facă față mai bine diferitelor tipuri de stres, ameliorând depresia.
Zone ale corpului care vorbesc despre traumă
Fiecare traumă este suprimată și exprimată prin copr. Acestea sunt câteva zone din corp care prăstează trauma.
Bine ai venit pe pagina de blog
Eu sunt Monica, mamă, specialist în terapii pentru mame, bebeluși și adulți & facilitator în terapia CranioSacrală
CATEGORII
Vrei să primești ultimele informații și articole de blog pe adresa ta de email?
Completează formularul cu numele tău și adresa de email.